Sportmassage

U kent het vermoedelijk wel, na lange tijd van inactiviteit weer eens gesport of veel te lang achter een beeldscherm gewerkt en de volgende dag voelt u het al komen. Stijve spieren, schouders die vastzitten of ander ongemak. Ook stress en spanningen kunnen zich na verloop van tijd uiten in hoofdpijnklachten, rugklachten, vermoeidheid of gewoon het gevoel niet lekker in je vel te zitten. Dan wordt het tijd om eens aan sportmassage te denken.

Deze massage is vooral geschikt voor klachten aan spieren, pezen of gewrichten. Het geeft u tevens een prettig gevoel, omdat het zowel een geestelijke als lichamelijke ontspanning teweegbrengt. Ook wordt de doorbloeding van weefsels verbeterd. Er vindt een betere toe- en afvoer plaats in het lichaam van bouwstoffen en afvalstoffen, waardoor ook een verbeterde stofwisseling en spierfunctie optreden.

In de opleiding sportmassage wordt ruimschoots aandacht besteed aan anatomie en fysiologie, waardoor de behandelaar ook oog heeft voor preventie en andere zaken welke van belang kunnen zijn.

Voordelen van massage

- het stimuleert de circulatie van lymfe- en andere systemen;
- vermindering van stress en ontspanning van het lichaam;
- verminderde tonus (spierspanning);
- versterkend voor de algehele gezondheid;
- spierpijn en andere gevolgen van overbelasting van het spierstelsel verdwijnen snel;
- het is gewoon lekker en geeft u weer nieuwe energie.

Een algehele massage duurt 60 min. waarbij, natuurlijk in overleg, een groot deel van het lichaam gemasseerd wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright ę 2005, John de Goede

Webdesign by:
IF Productions
& Irmax Products